Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama
Založte webové stránky zdarma - eStránky.cz
 


Rady o jídle

14. 8. 2009

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

                                

                             Rady o jídle

  • Vybírejte pokrmy s nízkým obsahem cukru, soli, tuku a málo kořeněné.
  • Volte mezi přílohami a pokrmy ty, které obsahují co nejvíce vitaminů a minerálů.Obrazek
  • Vybírejte si pokrmy co nejvíce rozmanité dle chuťových kompozicí.
  • Alkohol pijte ukázněně a v malých dávkách
  • Nezapomeňte, že tučná ryba, drůbež, krocan má stejný počet kalorií jako vepřové maso.
  • Telecí maso je lehké, ale má více cholesterolu než běžné hovězí.
  • Bílé maso z drůbeže není tak chutné jako tmavé, ale má malý obsah cholesterolu.
  • Ryby připravujte bez kůže a raději je duste, než pečte.
  • Vybírejte čerstvou zeleninu a tuto hned připravujte jako pokrm, jinak ztrácí až 50% vitaminů.
  • Zeleninu připravujte s co nejmenší dávkou vody při vaření nebo v mikrovlnné troubě apod.Obrazek
  • Pečte veškeré ryby nebo masa na grilu, aby v procesu jejich úpravy tuk odtékal mimo rošt.
  • Máslo používejte pouze pro pokropení hotových pokrmů k dochucení, nikoli pro dušení nebo pečení.
  • Masa nebo ryby, které budete smažit, potřete nejdříve ochuceným olejem.
  • Když smažíte, začínejte nejdříve zeleninou, pak teprve masem.
  • Když opékáte, dusíte nebo smažíte, vložte do oleje 1 až 2 lžíce vody, která vám proces urychlí a pokrm nevysouší.

    Obrazek

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°